На головну сторінку  Написання курсових за 800 грн

1956, 14.6. - Закон про державні пенсії; істотне підвищення їх розміру. Савл з Тарса - (Деян. 9:4,17). Див. "Павло". Дінгава - місто едомского царя Білі (Побут. 36:32).

ПЛЮРАЛИСТСКИЙ ЕЛИТИЗМ

(plural elitism) - доктрина, згідно з якою влада в сучасних ліберально-демократичних державах розділена між безліччю конкуруючих елит (наприклад, Даль, 1967). Теоретики множинної еліти підтверджують, що в таких складних індустріальних суспільствах неминуче панують еліти, в чому вони заодно з класичною теорією елит, однак що має дві ключових відмінності:
(а) еліти на даному етапі є представницькими, оскільки народ управляти не може, це роблять народні еліти;
(би) влада або ділять багато які еліти, або відкрито і безперервно конкурують за неї, і жодна група не домагається тривалого політичного панування над іншими. Саме тут пролягає різниця між демократичними і не демократичними державами. Див. також Політичне розходження; Стабільна демократія.
Критики многоелитной теорії (наприклад, "Теорія демократичної елитарности" Бахраха, 1967) вважають її недоліками, по-перше, тенденцію зменшувати систематичні зміщення в фактичному розподілі влади (див. також нерішення, Мобілізація зміщення) і, по-друге, обмежену концепцію політичної участі і індивідуального розвитку, з чим асоціюється "демократична елитарность". У відповідь на критику послідовники доктрини вказують на більший реалізм їх уявлення про демократію в порівнянні з традиційними моделями. Крім того, відмінності, що проводяться ними між демократичними і не демократичними державами, відображають головні характеристики сучасних політичних систем.

Джерело: voluntary.ru

© 2014-2022  prawo.in.ua